fbpx

In 5 trappen de winter door op de fiets 

De winter komt aan, maar dat deert ons niet. Wat ons betreft kun je het hele jaar door naar buiten, lekker op de fiets! Maar we weten ook dat koud weer en donkere dagen soms zorgen voor wat extra uitdagingen. Daarom helpen we je in 5 trappen de winter door op de fiets. Aandachtspunten die het allemaal net wat makkelijker maken. En heb je nog vragen? Dan kom je gewoon even bij ons langs!  

  1. Kleed je warm aan 

Inkoppertje misschien, want trekken we niet allemaal een warme jas aan in deze tijd van het jaar? Toch is het goed om je bewust te zijn van het belang van warm en droog blijven. Dan houd je het buiten een stuk langer vol. Denk ook aan je hoofd, want daar verlies je heel veel warmte, en aan je voeten, want met koude voeten word je sowieso niet warm. In onze winkel vind je fijne regenkleding die je lekker droog houdt en fietshelmen die je hoofd in ieder geval droog houden en beschermen. Voor handschoenen, goede schoenen en warme winterkleding vind je in de omgeving genoeg opties!  

  1. Zorg dat ze je zien  

Als je niet van je fiets wilt worden gereden of wilt worden aangehouden door de politie, zorg je ervoor dat je goed zichtbaar bent. Dat betekent in ieder geval werkende verlichting op je fiets. Maar voor je eigen veiligheid is het ook goed om te denken aan reflecterende hesjes of accenten op je kleding of eventueel extra verlichting op je kleding. Dat is niet alleen belangrijk als het donker is, maar ook op mistige dagen of als het regent of sneeuwt. Zorg dat je zichtbaar bent! Een kleurige jas werkt trouwens ook veel beter dan een grijs of donkergekleurd model!  

  1. Zorg voor je accu 

Heb je een elektrische fiets? Houd dan ook goed rekening met je accu. Die wordt namelijk niet echt blij van koude temperaturen. Staat je fiets op een koude plek, zoals een schuurtje zonder verwarming of buiten? Neem je accu dan mee naar binnen. Zo voorkom je dat ‘ie je in de steek laat!  

  1. Houd grip op de weg 

In de wintermaanden kan het nat zijn, maar ook glad door bevriezing. Daar moet je goed op voorbereid zijn, want een schuiver is zo gemaakt! Zorg er dus voor dat je banden voldoende profiel hebben. Er zijn zelfs speciale winterbanden op de markt. Hier lees je meer over in onze bandenblog. En verder is het vooral belangrijk dat je rustig rijdt als het nat is. Liggen er veel blaadjes, heeft de weg een prachtige, maar verraderlijke schittering? Probeer dan niet als een motorcrosser door de bocht te gaan. Voor de zekerheid kun je natuurlijk sowieso het best een helm dragen, waarmee je in ieder geval je hoofd beschermd bij een mogelijke valpartij.  

  1. Beloon je fiets 

Je ijzeren ros brengt je toch maar iedere keer overal naartoe! Dus kun je hem best af en toe wat extra liefde geven. In de winterperiode wordt regelmatig gestrooid en pekel is niet heel fijn voor de verschillende onderdelen van je fiets. Zorg ervoor dat je ketting en trappers goed gesmeerd blijven en maak je frame even wat vaker schoon. In barre periodes moet je soms wat extra inzet tonen om een relatie goed te houden, dat geldt precies zo met je fiets. Zo helpt hij je met plezier veilig de winter door!  

Heb je nog vragen of wil je je fiets voor de winter nog even goed laten nakijken? Maak dan een afspraak of loop even binnen!