fbpx

Je fiets verzekeren

Is je fiets verzekeren een goed idee? Er is de laatste tijd veel om te doen. Verzekeraars zijn steeds kritischer, zeker als het gaat om elektrische fatbikes (met die dikke banden) en elektrische (bak)fietsen. Niet zo vreemd, want ze zijn een gewild object bij fietsendieven. Maar ook als je een ‘normale’ fiets hebt, is het goed om te overwegen hem te verzekeren. Zo weet je zeker dat je bij schade of diefstal weer snel onderweg bent. 

Je denk er liever niet over na, maar een ongeluk met en zelfs diefstal van je fiets zit soms in een klein hoekje. Heel vervelend, want je hebt je fiets gewoon nodig om op je werk, school of waar dan ook te komen. Met een fietsverzekering verzeker je jezelf ervan dat je schade wordt vergoed en dat je dan ook snel weer met een vervangend of gerepareerd exemplaar op weg kunt. Je kunt zowel je nieuwe als je gebruikte fiets verzekeren, inclusief of exclusief accessoires. Hierbij kun je vaak kiezen uit een verzekering voor diefstal én schade, of één van die twee. Hierbij worden schade en diefstal, maar ook gevolgschade, defecten en bijvoorbeeld rechtsbijstand vaak (deels) vergoed. Iedere verzekeraar heeft daar andere specificaties en pakketten voor. Ook het eigen risico, het bedrag dat je bij een claim zelf moet betalen, en het maximaal verzekerde bedrag verschillen.  

Je fiets verzekeren: eisen van de verzekeraar 

Je fiets verzekeren is niet altijd een garantie dat je áltijd je geld terugkrijgt, wanneer er wat gebeurt. Je hebt ook altijd je eigen verantwoordelijkheden. Zo moet je kunnen aantonen dat je je fiets op slot hebt gezet. Veel verzekeraars adviseren bovendien een gecertificeerd (extra) fietsslot. Voor specifieke e-bikes en vooral bakfietsen geldt vaak een verplichte track & trace module, zodat je de fiets nog kunt traceren. Ook de plek waar je je fiets stalt, maakt uit. Zo vereisen sommige verzekeraars dat je hem stalt in een afgesloten ruimte. Doe je dat niet en wordt ‘ie gestolen, dan heb je pech. Lees je dan ook altijd goed in voor wat betreft de voorwaarden van je fietsverzekering.  

Aanvullende services 

Naast dekking voor schade, diefstal en aanverwante zaken, kun je ook kiezen voor aanvullende service bij je fietsverzekering. Zo kun je ook steeds vaker pechhulp verzekeren, zodat de Wegenwacht of een andere pechhulp service je kan komen helpen. Fijn als je ketting eraf ligt, je band platter dan plat is of je fietsaccu er opeens mee stopt. Een andere optie is Verhaalrechtsbijstand. Zo krijg je juridische hulp bij het verhalen van (letsel) schade wanneer je een ongeluk hebt gehad met de fiets. Ook letsel of overlijden bij een fietsongeval kun je meeverzekeren. 

Je fiets verzekeren via ons 

Bij George Vlaar Tweewielers kun je je fiets laten verzekeren. Dat doen we in samenwerking met ENRA. Zij zijn specialist in fietsverzekeringen. Naast je fiets of e-bike kun je hier ook je bromfiets of scootmobiel laten verzekeren. Informeer bij ons naar de mogelijkheden. Wij kunnen je precies vertellen wat op jou van toepassing is en wat verstandig is. Zo kun jij zelfverzekerd op je rijwiel stappen!  

Bekijk het aanbod van ENRA via enra.nl!