fbpx

Fietssleutel kwijt? Deze stappen kan je volgen!

fietssleutel verloren

Het gebeurt iedereen weleens een keer: fietssleutel kwijt! Als je fiets is verzekert, dien je bij diefstal wel twee originele sleutels te laten zien. Daarom is het een goed idee om snel in actie te komen bij verlies van je fietssleutel. Een nieuwe, originele sleutel kan je via de website van de slotenfabrikant bijbestellen. Vanwege regelgeving kunt u deze aanvraag alleen zelf doen. Binnen enkele dagen na bestelling wordt de nieuwe sleutel geleverd aan huis. 

Sleutelnummer

Fietsleutels kunnen alleen worden nabesteld op basis van het nummer op de sleutel. Het is niet mogelijk een sleutel bij te bestellen via het nummer op het slot. Tip: jouw sleutelnummer wordt vaak ook vermeld op de aankoopbon van de fiets of op de polis van de fietsverzekering. 

 

Sleutelfabrikanten

De naam van jouw slotenfabrikant kan je vaak vinden op het slot zelf. Op onze fietsen zit vaak een slot van één van onderstaande merken (klik om naar de website te gaan): 

 

 

Extra informatie bij een verloren sleutel met een ENRA fietsverzekering:

Bij de diefstalverzekeringen van ENRA voor fietsen en E-bikes is het belangrijk dat je in het bezit bent van 2 sleutels van uw fietsslot.

Als uw fiets gestolen wordt, moet u bij ENRA 2 sleutels inleveren. Ten minste 1 van die sleutels moet normale gebruikssporen hebben. Wat betekent dat deze sleutel gebruikt is. Daarnaast moet het slot voldoen aan de gestelde veiligheidseisen. Het moet een slot zijn wat door de stichting ART goedgekeurd is en voorzien is van minimaal 2 sterren.

Wat moet je doen als u een sleutel verliest?

Dan moet je ENRA op de hoogte stellen dat 1 van de originele sleutels kwijt is  én je moet zelf een nieuwe fietssleutel bestellen. Dit mag bij de producent van het slot of via www.fietssleutels.nl. Je kan aan ENRA doorgeven dat je een sleutel bijbesteld hebt via www.enra.nl/zelf-regelen. Bestel de sleutel zo snel mogelijk en geef dit direct aan ENRA door. Pas dan is jouw fiets weer goed verzekerd tegen diefstal!

Wat zijn de gevolgen als je dit niet doet?

Als je niet in het bezit bent van 2 sleutels óf als je dit niet hebt doorgegeven heeft dat je een sleutel verloren bent en dat je een kopie besteld heeft, dan ben je niet verzekerd bij  diefstal! ENRA kan in dat geval jouw schadeclaim afwijzen. Een fietsverzekering is een fraudegevoelig product. Het tweesleutelbeleid is een manier om fraude zo goed mogelijk te voorkomen. Deze werkwijze is in lijn met een uitspraak van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

 

 

Keywords: fietssleutel kwijt wat nu – sleutel bijbestellen axa slot – sleutel verloren – fietssleutel laten bijmaken – fietssleutel kwijt? dit is wat je moet doen! – verzekering