fbpx

Workshop: Het nieuwe fietsen (voor senioren)

Veilig Verkeer Nederland

 Senioren willen vanzelfsprekend zo lang mogelijk blijven fietsen. Maar wanneer je wat ouder wordt, kun je ervaren dat het verkeer drukker en ingewikkelder wordt. Ook fysiek kan je achteruit gaan. Wat zijn mogelijke oplossingen? In de workshop Het nieuwe fietsen komt dat allemaal aan bod. 

 

Veilig Verkeer Nederland organiseert positieve en gezellige workshops voor senioren: ‘Het nieuwe fietsen’. Het is geen verkeersles of fietscursus. Wel delen jullie elkaars ervaringen en krijg je tips over je eigen veiligheid en hoe je daar zelf iets aan kunt doen. Aan de hand van stellingen, feiten en filmpjes komen allerlei onderwerpen aan de orde, zoals:

  • Voertuigen die we tegenkomen op het fietspad;
  • Jij en de ander in het verkeer;
  • Vitaal op de fiets;
  • Een veilige fiets.

 

Waarom een workshop over fietsen?

Hoewel we in Nederland ervaren fietsers zijn, neemt het aantal ongevallen met de fiets toe. Senioren op de fiets zijn relatief vaak het slachtoffer van. Niet omdat zij onveiliger fietsen, maar omdat een ongeval voor hen ernstiger gevolgen heeft dan voor jongere fietsers. Daarom heeft Veilig Verkeer Nederland Het nieuwe fietsen ontwikkeld. 


Programma Het nieuwe fietsen

Deze bijeenkomsten vinden plaats in een informele sfeer en duren 2,5 uur inclusief een pauze. Per bijeenkomst zijn er maximaal 20 gasten. Kijk in de agenda wanneer de bijeenkomsten in onze regio georganiseerd worden. Je kunt je daar ook aanmelden.

 

(bron:vvn.nl)