fbpx

Waarom een fietshelm zo gek nog niet is

jonge vrouw fietshelm

r gaan steeds meer geluiden op om fietshelmen in het verkeer te verplichten. Nu zijn wij niet zo van de verplichtingen op dit gebied. In zoverre: het is belangrijk dat mensen zelf een weloverwogen keuze maken waar het gaat om hun veiligheid. Maar gezien de grote vraag naar fietshelmen voor volwassenen, staan veel mensen er wel voor open. En dat begrijpen we heel goed.  

Een fietshelm voorkomt niet dat je valt. Laten we dat vooropstellen. Maar als je met een flinke vaart op het asfalt of (nog erger) een stoeprand terecht komt, vermindert een helm de kans op ernstig hoofd- of hersenletsel enorm. En dat dat van levensbelang is, hoeven we niet uit te leggen. 

De noodzaak van het dragen van een fietshelm 

Bij wielrenners en mountainbikers is een fietshelm heel gebruikelijk. Hoe harder je gaat; hoe harder je kunt vallen. Met de stijging van het aantal elektrische fietsen op de weg, zien we ook een stijging van het aantal (ernstige) ongelukken met de fiets. Met een e-bike bereik je tenslotte veel hogere snelheden dan met een traditionele fiets. Dat er nu wordt aangedrongen op een helmplicht voor senioren, is niet zo vreemd. Veel elektrische fietsgebruikers zijn 60+ en met het stijgen van de leeftijd, worden de balans en het reactievermogen steeds iets minder. De kans dat een oudere rijder ernstig ten val komt, is dan groter dan bij een tiener. Als die laatste beide handen aan het stuur heeft dan.  

Een fietshelm voor comfort en veiligheid 

Het dragen van een fietshelm is een heel effectieve veiligheidsmaatregel. Dit wordt ook keer op keer bewezen in statistisch onderzoek. En een fietshelm is allang geen zwaar, onhandig ding meer. Ze wordt continu verder ontwikkeld en dragen licht en comfortabel op het hoofd. Bovendien zijn de helmen ademend, zodat je niet met een bezweet hoofd af hoeft te stappen. De designs worden ook steeds mooier. Je hoeft je echt niet te schamen met een fietshelm op. Geniet vooral van het gevoel van veiligheid. 

Uitzoeken, passen en instellen: wij zijn er voor je 

We hebben in onze winkel een groot assortiment fietshelmen voor jong en oud. We helpen je graag bij het uitzoeken, passen en instellen van jouw helm. Het is belangrijk dat hij goed zit. Niet te strak, maar wel goed om het hoofd, om een eventuele klap goed op te kunnen vangen. Loop eens binnen, wij kijken met je mee!  We hebben onder andere de collectie van Bulls en Abus.