fbpx

Fietsen met je kind: opnieuw de wereld ontdekken

Regenjassen Alkmaar

Er is niets zo verhelderend als fietsen met je kind. Kinderen bekijken de wereld namelijk met heel andere ogen. Zo sta je opeens te juichen als de spoorbomen dichtgaan (yes, een trein!), zie je alle jonge dieren in de sloten en in de wei en ontdek je opnieuw de schoonheid van de natuur. Wij verkopen alles om deze memorabele fietstochtjes mogelijk te maken. Van fietszitje tot helm. En natuurlijk monteren we de zitjes voor- of achterop je fiets.  

Fietsen met je kind kan vanaf ongeveer 8 maanden. Wanneer het zijn of haar hoofdje goed rechtop kan houden en stevig kan zitten. Lekker voorop, veilig achter een windschermpje. Heel fijn, want je kind zit dichtbij en jullie zien hetzelfde. Houd wel er wel rekening mee dat hele jonge kinderen nog weleens in slaap vallen. Een kussentje of sjaal bij de hand houden om het hoofdje op te leggen, fietst wel zo lekker. Sommige fietszitjes hebben een speciale rol waar het hoofdje op kan leunen.  

Wanneer je kindje ouder wordt (te zwaar voor het zitje of de lang om overheen te kijken), kun je het in een zitje achterop zetten. Let op de veiligheid van de voetjes met speciale stepjes om ze in te zetten. Je wilt niet dat ze tussen de spaken van je fiets komen!  

Zelf op pad 

Vanaf een jaar of 4, 5, kunnen kinderen steeds wat verder op hun eigen fiets. Zo kun je samen tochtjes maken. Heel belangrijk, want onderweg krijgen de kinderen ook steeds meer besef van het verkeerd om hen heen. Hoe eerder ze de gevaren herkennen en leren hoe ze zich moeten gedragen op de weg, hoe beter natuurlijk! Als je kind zelf gaat fietsen is het goed om na te denken over een fietshelm. Dit wordt steeds meer gestimuleerd, om het risico op hersenletsel bij een ongeluk te beperken. De helmpjes worden steeds mooier, dus het is helemaal geen straf om er een te dragen! Loop eens bij ons binnen en ontdek het assortiment fietshelmen voor jong en oud!  

Voor iedere leeftijd 

Hoe groter je kind wordt, hoe groter de fiets. En dat maakt het voor jou steeds fijner. Met een grote fiets houden ze je beter bij en hoef je ze niet meer iedere keer op te duwen. De fietstochten worden steeds langer, de opmerkzaamheid van de kinderen wat minder. Maar dat maak je dan weer goed met andere gesprekken. Bij George Vlaar tweewielers hebben we voor iedere leeftijdsfase een fiets. Daarnaast hebben we een groot assortiment zitjes van Qibbel en Bobike én kinderfietshelmpjes. Bij aankoop van een fietszitje zorgen wij voor montage op de fiets. Kind mee en gaan! Veel plezier!