fbpx

Trends in de fietswereld? Het begint met ketchup!

Ken je dat, wanneer je nét even te hard knijpt in je ketchupfles en dat dan alles overal heen spuit? Dat is een beetje wat er is gebeurd de afgelopen maanden in de fietswereld. Bijna twee jaar lang waren er extreme vertragingen in levertijden van fietsen en accessoires, uiteraard veroorzaakt door de coronacrisis. Wij waren er al op voorbereid en hadden continu voorraad in de winkel, maar héél veel zaken (letterlijk en figuurlijk) liepen vertraging op. Tijdens Eurobike, dé fietsbeurs van Europa afgelopen maand in Frankfurt, vlogen de innovaties je om de oren. Want opeens heeft iemand goed in die fles geknepen en is alles weer op gang gekomen. 

E-bike all the way 

Steeds meer soorten fietsen krijgen elektrische aandrijving. Van stijlvolle stadsfietsen tot mountainbikes en racefietsen. Zo wordt de fiets steeds meer een vervanging van de auto (of scooter of motor). Zéker als je kijkt naar die andere trend: de cargobike. De aandrijvingen worden ook steeds lichter, onopvallender en efficiënter. De e-bike is een echte groeimarkt.  

Cargobikes 

Bestelbusjes en scooters kunnen in de ban. Zéker als het gaat om binnensteden waarin relatief kleine afstanden worden afgelegd. Fietsen die geschikt zijn om kleine vrachten of kinderen te vervoeren (ook bakfietsen) worden steeds populairder. Bezorgers redden zich prima met een cargo e-bike. En die cargobikes worden steeds slimmer ontwikkeld waardoor ze breder toepasbaar zijn.  

Om de hoek 

De coronacrisis heeft ons laten zien hoe kwetsbaar de wereldhandel kan zijn. Máándenlang ging er bijvoorbeeld niets China in en uit. Konden we het nu maar dichterbij halen! Daarom worden steeds meer producten, óók fietsen en fietsonderdelen, in Europa geproduceerd. Daarmee start een nieuw tijdperk met veilige, duurzaam geproduceerde fietsen die lekker om de hoek worden gemaakt.  

Duurzaamheid 

Fietsen is van zichzelf natuurlijk heel duurzaam. Geen uitstoot, geen brandstof én heel gezond. Maar die fietsen moeten we geproduceerd worden natuurlijk. En ook dát wordt steeds duurzamer. Klanten kijken kritischer naar waar hun spullen vandaan komen en daar proberen fabrikanten op in te spelen. Bovendien zijn we er inmiddels allemaal wel van overtuigd dat het anders moet én kan. Worden we allemaal beter van.  

Innovatie 

Het is een tijd van innovaties. Alles kan altijd beter. Dus zie je nieuwe kleuren, bedrukkingen, vormen, en materialen. We ontwikkelen maar door. Er is voor iedere specifieke wens wel een oplossing te vinden. En custom fietsen gaan we ook meer zien. Net als je auto kun je je fiets ook steeds meer in detail zélf samenstellen. Weet je zéker dat ie lekker rijdt!  

Wil je meer weten over nieuwtjes als het gaat om fietsen en accessoires? Heb je specifieke ideeën over je nieuwe fiets? Loop eens bij ons binnen.