fbpx

Naar je werk op de fiets

Met je fiets naar het werk

Pak de fiets op vrijdag, was een mooie campagne in de jaren negentig. Het doel: meer mensen op de fiets naar het werk laten gaan. Dat is ook prima te doen als je pakweg 20 minuten tot een half uur werk hebt om op de plaats van bestemming te komen. Maar daarboven pakken mensen toch al snel de auto. De elektrische fiets doet dit tij keren. En waarom ook niet? Lekker even uitwaaien op weg naar de zaak of juist op weg naar huis. En dat het ook beter is voor het milieu, dat hoeven we niet uit te leggen! 

Gezonde gewoonte 

Fietsen is een gezonde gewoonte. Punt. Je bent lekker in beweging, veroorzaakt geen uitstoot en pakt onderweg lekker frisse lucht. Een elektrische fiets zorgt ervoor dat je minder inspanning hoeft te leveren. Zéker wanneer je een grote afstand moet rijden, maakt die ondersteuning dat het tóch te doen is om met de fiets naar het werk te gaan. Je verliest niet te veel tijd, omdat je met een elektrische fiets een aardig tempo kunt bereiken. En onderaan de streep is een elektrische fiets voordeliger in aanschaf en onderhoud dan een auto!  

Geen drukte 

Hutjemutje in de trein gepropt staan? Kilometerslang stapvoets rijden in een file? Dat is allemaal niet van toepassing op de fietsende forens. Op je eigen tempo rijd je je route, met volop ruimte en frisse lucht om je heen. Geen kletsende reizigers of asociale bumperklevers. Jij komt helemaal zen op je werk aan en hebt meteen je beweging gehad. Scheelt je weer een bezoekje aan de sportschool na werktijd! 

Fiets van de zaak 

Steeds meer mensen ontdekken het gemak van de (elektrische) fiets voor woon-werk verkeer. Sterker nog: de leaseauto maakt steeds vaker plaats voor een fiets van de zaak. Eén van onze merken, Qwic heeft zich zelfs tot doel gesteld om de binnensteden autovrij te maken. Want waarom zou je niet lekker je tweewieler pakken binnen de stad? Een knappe, goed onderhouden fiets maakt iedere rit van en naar het werk tot een gezond feestje. En dat slechte weer? Daar kun je je op kleden!