fbpx

5 tips om meer te fietsen 

E-BIKES

Leuk hoor, al die goede voornemens, maar hoe houd je ze vol? Eén ding dat goed is om je te realiseren is dat ze niet beginnen of eindigen in januari. Je kunt altijd opnieuw beginnen om te werken aan een voornemen. Een gezondere leefstijl, meer bewegen, minder stress, et cetera. Een eenvoudige manier om meer te bewegen is om vaker de fiets te pakken. Wij hebben wat praktische tips voor je die het makkelijker maken om dat te doen.  

Pak de fiets naar je werk 

Is je werklocatie binnen een uur te fietsen? Probeer dan, eventueel alleen als het droog is, lekker met de fiets te gaan. Dat betekent misschien dat je eerder weg moet en dat je wat later thuis bent. Aan de andere kant kun je op weg naar huis mooi je hoofd weer even leegmaken en heb je alvast je beweging gehad zodra je uit je werk komt. Scheelt je weer een ritje naar de sportschool, alhoewel het natuurlijk nóg beter zou zijn als je allebei zou doen!  

Fiets naar de supermarkt 

Ga je liever met de auto naar de supermarkt omdat je dan meer mee kunt nemen? Overweeg toch om de fiets te pakken. Schaf fietstassen of een fietsmand aan of ga iets vaker in de week boodschappen doen. Ben je meteen even lekker buiten.  

Maak ’s avonds nog even een rondje 

Zorg voor goede verlichting en stap na het avondeten lekker op de fiets voor nog een rondje. Gewoon even de dag van je af fietsen en je verbranding even aanslingeren. Kun je daarna de héle avond met je benen omhoog op de bank zitten.  

Koop een fietscomputer 

Gun jezelf een fietscomputer en daag jezelf uit. Kijk hoe hard je kunt fietsen, houd bij hoelang je tochtjes duren en hoe vaak je op de fiets stapt. Probeer op hetzelfde tempo te blijven rijden of juist nét even sneller als de laatste keer!   

Stel jezelf een doel 

Daag jezelf uit. Hoeveel kilometer wil je fietsen in een week? Of hoe vaak wil je fietsen? Net als mensen die elke dag 10.000 stappen willen zetten, kun je er ook voor zorgen dat je iedere dag minimaal 5 kilometer fietst. En beloon jezelf wanneer je je doel bereikt. Met een lekker kopje koffie ergens onderweg ofzo. Maakt het weer extra leuk!  

Mis je nog het juiste gereedschap (lees: de fiets) voor dit voornemen? Dan kunnen wij je natuurlijk heel goed helpen! Loop gewoon eens binnen en wij helpen je op weg.