fbpx

Elektrische fiets de ongezonde optie? Dat blijkt niet waar

QWIC E-BIKE

Niet iedereen denkt dat een elektrische fiets absoluut een sportieve optie is. Maar je kan voldoende beweging krijgen door middel van de e-bike. Die beweging had je misschien niet gekregen als je geen e-bike had en de auto had genomen. 

 

Volgens verschillende wetenschappelijke onderzoeken, waaronder dit onderzoek dat in 2019 werd gepubliceerd in Elsevier, is een elektrische fiets precies om deze reden wel degelijk bevorderlijk voor een gezonde levensstijl. Uit dit onderzoek is gebleken dat de Europese e-bike gebruiker meer beweging krijgt dan de Europese ‘gewone’ fietser. E-bike gebruikers die voordat ze een e-bike hadden niet of nauwelijks fietsten pakken nu namelijk wel vaker de fiets (de e-bike dus). De elektrische  variant  maakt fietsen namelijk makkelijker en daarmee leuker. 

 

Meer informatie over e-bikes?

Zelf interesse in een elektrische fiets? Welke elektrische fiets het beste is voor u hangt natuurlijk af van persoonlijke voorkeuren. De zithouding, opstaphoogte en het gebruiksgemak zijn voor iedereen anders. Een goede e-bike kiest u door de fiets zelf te ervaren. Kom langs in onze fietsenwinkel in Heiloo voor deskundig advies en een proefrit