fbpx

Vier tips bij fietsen door de regen

TIPS FIETSEN DOOR DE REGEN

In ons land hebben we ongeveer 140 dagen per jaar te maken met regen. In de meeste gevallen laten we de fiets staan wanneer het regent. We kiezen op zulke dagen massaal voor een ritje met de auto of het openbaar vervoer. In sommige gevallen is dat niet mogelijk. In dat geval gaan we te voet of met de fiets. Wanneer de afstand een stuk groter is kiezen we in de meeste gevallen voor de fiets. In dit artikel geven we 4 tips om jezelf veilig te verplaatsen tijdens een regenbui op de fiets.

 

Gebruik regenkleding

Het is verstandig om je regenpak aan te trekken om droog op de plaats van bestemming aan te komen. Heb je geen regenkleding? Dan is het zeker de moeite waard deze aan te schaffen. Je kunt kiezen voor zo’n goedkoop regenpak van een onbekend merk. Vaak zijn deze niet zo modieus en hierdoor is de kans groot dat je het risico toch neemt op een nat pak.

Wil je in stijl door de regen fietsen naar een afspraak? Kies dan voor de regenkleding van AGU. Deze jassen zijn ontworpen om de ergste weersomstandigheden te doorstaan en zijn tegelijkertijd toch stijlvol en modern. In onze showroom hebben wij een uitgebreide collectie hangen. 

 

Zichtbaarheid op de weg

Als voetganger en fietser is het belangrijk dat je goed zichtbaar bent wanneer het regent. Automobilisten en andere gemotoriseerde voertuigen hebben tijdens een regenbui minder tijd om te reageren. Zorg daarom altijd dat je fietsverlichting werkt. 

 

Bandenspanning

Wanneer je over natte wegen fietst is het verstandig om je bandenspanning iets te verlagen. Bij een lage bandenspanning maakt je band meer contact met het wegdek. Hoe breder de band, hoe beter de grip. Het laatste wat je wilt is een valpartij terwijl het regent. 

 

Pas je snelheid aan

Wanneer het regent kan het wegdek op sommige stukken behoorlijk glad zijn. Vooral in bochten heb je een stuk minder grip bij nat weer. Vermijdt daarom gladde oppervlaktes, zoals putdeksels en andere gladde wegen. Rem voor de bocht af  en pas je snelheid aan wanneer het regent.