fbpx

Elektrische fiets beter voor het milieu: auto blijft vaker staan

winkel

Noorse wetenschappers hebben onderzoek gedaan naar de effecten van het gebruik van e-bikes op ons lichaam en gemoedstoestand. Het eerste wat opvalt is dat e-bike eigenaren meer dan vier keer zoveel afstand afleggen (9,2km) dan dan mensen met een normale fiets (2,1km). 

 

Meer op de elektrische fiets, minder in de auto

De wetenschappers keken ook naar hoe het gebruik van de elektrische fiets zich verhoudt tot het gebruik van andere vervoermiddelen. Het gemiddelde percentage dat de ‘gewone’ fiets als vervoermiddel werd gebruikt lag op 17 procent. Na de aanschaf van een elektrische fiets steeg dit tot 49 procent.

Dit betekent dat wie een elektrische fiets heeft bijna de helft van al zijn uitstapjes op de fiets maakt. En iedere keer dat iemand voor de e-bike kiest, blijft de auto in de garage of op de parkeerplaats staan. Dat is ook goed nieuws voor het milieu.

 

Meer informatie over e-bikes?

Zelf interesse in een elektrische fiets? Welke elektrische fiets het beste is voor jou hangt natuurlijk af van persoonlijke voorkeuren. De zithouding, opstaphoogte en het gebruiksgemak zijn voor iedereen anders. Een goede e-bike kies je door de fiets zelf te ervaren. Kom langs in onze fietsenwinkel in Heiloo voor deskundig advies en een proefrit