fbpx

De 6 belangrijkste voordelen van een fysieke fietsenwinkel

Alles gaat tegenwoordig steeds meer digitaal, dus ook een fiets kopen. Het lijkt ook zo makkelijk; klikken, betalen en fietsen. Maar eigenlijk is dat helemaal niet zo. In al dat ‘gemak’ zit een heleboel ongemak verstopt. De slimme fietser gaat gewoon bij de specialist langs voor goed advies en een fiets waarop je meteen weg kunt rijden. Oh en vergeet de service niet! 

Reden 1: Nergens krijg je beter advies op maat

Op het internet zie je door de bomen uhh fietsen al snel het bos niet meer. Er is zóveel keus, er staan overal goede én slechte reviews en bij de ene winkel is de prijs nog hoger als bij de andere. En welke fiets heb je eigenlijk nodig? In onze winkel heb je letterlijk advies op maat. Onze adviseurs weten alles over ons assortiment en lopen daarom graag met je mee door de showroom. Wij kunnen je verschillende mogelijkheden laten zien, waarbij we rekening kunnen houden met je lengte voor de instap en de inch- en framemaat. Zo vind je altijd een fiets die echt bij je past.

Reden 2: Voelen, zien en testen

Online kun je veel dingen zien, maar niets voelen en testen en ook heel lastig vergelijken. Daarvoor heb je een fiets nodig die voor je neus staat. In onze showroom kun je een rondje lopen, materialen voelen, van dichtbij bekijken hoe de fiets in elkaar zit én een proefrit maken. Zo voel je zelf of dit jouw fiets is of dat hij misschien tóch te zwaar is of gewoon voor jou niet lekker trapt. En zo kun je er niet één, maar meteen een heleboel uitproberen. Dat is toch de beste manier om een goede keuze te maken! 

Reden 3: Weg met die oude fiets

Als je met je nieuwe fiets thuiskomt, heb je je oude fiets meestal niet meer nodig. Wat ga je ermee doen? Hij is nog goed genoeg om op te fietsen, dus misschien kun je er nog iemand blij mee maken. Ga je hem dan op een online verkoopplatform zetten? Dat kost vaak nog best veel tijd en eigenlijk wil je gewoon meteen genieten van je nieuwe fiets. Maar die oude dan maar naar de stort brengen is ook een beetje zonde. Bij een fietsspecialist kun je je oude fiets gewoon inruilen. Wij kunnen hem vaak nog (deels) gebruiken en we kunnen je zelfs een korting geven op je nieuwe fiets! 

Reden 4: Geen verzend- en afleveringskosten

Een fiets die via een webwinkel komt, komt vaak in een enorme doos, waarna je hem zelf nog moet afmonteren. Maar dat gewicht van het pakket maakt dat je er vaak behoorlijk hoge verzendkosten voor moet betalen, bovenop de aanschafkosten van de fiets. Dat heb je natuurlijk niet als je een fiets koopt in de fietsenwinkel. Je kunt hem vaak meteen of op korte termijn meenemen en dan fiets je gewoon weg. Zonder verzendkosten! 

Reden 5: Niet zelf hoeven sleutelen

Ben je zelf niet zo handig, dan kom je met een online gekochte fiets vaak in de problemen. Je moet hem zelf nog afmonteren en dan zaken als trappers, versnellingen en remmen afstellen. Dat vindt niet iedereen even makkelijk. En in de praktijk blijkt het ook niet altijd even stabiel en stevig te fietsen. Zonde van je dure fiets! Aan een fiets die je koopt bij een fysieke fietsenwinkel hoef je natuurlijk nooit te sleutelen. Hij is piekfijn in orde als je de deur uitgaat en als je ergens tegenaan loopt helpen wij je graag verder. 

Reden 6: Onze service is inclusief

Als je koopt bij de expert mag je rekenen op service. Dat betekent dat je fiets helemaal in topvorm voor je wordt afgeleverd én dat je, wanneer er iets aan de hand is, altijd bij ons terecht kunt. Wij denken met je mee, geven je eerlijk advies en helpen je als je bijvoorbeeld tegen garantie- of verzekeringskwesties aanloopt. Alles om jou lekker op je fiets te laten rondrijden. Daar doen we het allemaal voor!